Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία

Η αυτοψία της Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Tης Μυρένας Σερβιτζόγλου – Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2019, στην ιστοσελίδα Newpost.gr

Δύο βιβλία τα οποία πραγματεύονται τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Στις λίστες με τα ευπώλητα των περισσοτέρων βιβλιοπωλείων και εντύπων τις τελευταίες μέρες κυριαρχούν δύο βιβλία τα οποία πραγματεύονται το ίδιο θέμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό» των καθηγητών Άγγελου Συρίγου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου, και «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία. Η Αυτοψία της Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών» του Πρέσβη επί τιμή Αλέξανδρου Μαλλιά, με πρόλογο Ευάγγελου Βενιζέλου. Το γεγονός μπορεί να μην αποτελεί ασφαλή δείκτη επιτυχίας ή βιωσιμότητας της εν λόγω Συμφωνίας ή των συναφών κυβερνητικών χειρισμών και τακτικής, απηχεί όμως, αντικατοπτρίζει έντιμα τον προβληματισμό των Ελλήνων και τον παλμό ενός λαού. Continue reading

tv100

Λίγες ημέρες πριν η ελληνική Βουλή κληθεί να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δε θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη χρονικά η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη του νέου βιβλίου του πρέσβη επί τιμή, Αλέξανδρου Μαλλιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το βιβλίο με τίτλο “Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία. Η Αυτοψία της Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών”, παρουσιάστηκε χθες βράδυ στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ και έδωσε τροφή στους ομιλητές της εκδήλωσης να συζητήσουν εκτενώς τα υπέρ και τα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτήρισε αποτέλεσμα συμβιβασμού και των δύο πλευρών.

 

Ομιλία του πρέσβη ε.τ.Αλέξανδρου Μαλλιά από την εκδήλωση-συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία» που έγινε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός).

Ομιλητές: Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Κώστας Ζαχαριάδης, Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σύριζα

Συντονιστής: Συμεών Τσομώκος, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Delphi Economic Forum

Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία

ΠΗΓΗ CAPITAL.GR

Το βιβλιοπωλείο ’επί λέξει (Ακαδημίας 32, Αθήνα) και οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ σας προσκαλούν σε δημόσια συζήτηση την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:00, με θέμα:”Το Μακεδονικό και η Συμφωνία των Πρεσπών”.

Ο π. Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος συζητά με τον πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρο Π. Μαλλιά με αφορμή το βιβλίο: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η Αυτοψία της Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Κωνσταντίνος Γκράβας, Αναλυτής Διεθνών Αγορών. Continue reading

Αυτό είναι το πλήρες βίντεο της εκδήλωσης που έγινε στην Στοά του Βιβλίου, 2 Οκτωβρίου 2018.

Πλήρης καταγραφή με όλους τους ομιλητές.

Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μίλτος Κύρκος, Χάρης Παμπούκης, η Πρέσβης ΚΑΤΕ SMITH, με συντονισμό του Παύλου Τσίμα. Χαιρετίζει ο Ανδρέας Σιδέρης. Κλείνει ο Αλέξανδρος Μαλλιάς

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ

Πηγή: IBDB

Παρουσίαση του βιβλίου του πρέσβη ε.τ Αλέξανδρο Μαλλιά «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία – Η αυτοψία της Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών».

Το βιβλίο προλόγισαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Βουλευτής π. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, , Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, Μίλτος Κύρκος Ευρωβουλευτής, Χάρης Μπαμπούκης, Καθηγητής τ. Υπουργός και Kate Smith, Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα.

Βίντεο: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων