Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ“, 10/04/2019

Παραμένω συνειδητά ένας κρατικός λειτουργός, Διπλωμάτης, με την αίσθηση του καθήκοντος, μέτρου και ευθύνης. Με την ιδιότητα αυτή συμμετέχω στη προώθησης των εθνικών μας συμφερόντων με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ως διπλωμάτης, δεν ανήκα σε κομματικούς μηχανισμούς. Εάν για κάποιους είναι μειονέκτημα για μένα ήταν συνειδητή επιλογή.

Από 19 ετών επί δικτατορίας είμαι ευρωπαϊστής. Αναγνωρίζω τα θεσμικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει απομακρυνθεί από τις αξίες που αποτέλεσαν πόλο έλξης των λαών και γκρέμισαν διαχωριστικά τείχη.

Η δική μου Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τη χαμένη πυξίδα και ταυτότητά της. Εκτός από οικονομική και πολιτική την θέλω και ηθική δύναμη. Στις 26 Μαϊου δίνουμε τον αγώνα κατά των εθνολαϊκιστικών και δημαγωγικών δυνάμεων. Το 2015 δώσαμε τη κορυφαία μάχη του συνταγματικού πατριωτισμού «Μένουμε στην Ευρώπη». Απέναντί μας ήταν η πολιτική και οι χοροί τους. Μας φόρτωσαν ανασφάλεια, ταπείνωση, κόστος και επικίνδυνα διλήμματα . Η Ελλάδα έπεσε στο γκρεμό.

Η δική μου Ευρώπη είναι η Ευρώπη της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της ελπίδας, της προόδου, της παιδείας, της ανάπτυξης και της συνεργασίας .Όχι η Ευρώπη της ανισότητας, του εθνικισμού, της δημαγωγίας, του ρατσισμού, της εσωστρέφειας και του αντισημιτισμού.

Ομολογώ όμως ότι ανησυχώ για το μέλλον της δικής μου Ευρώπης.