Συνέντευξη την Παρασκευή 03 Απριλίου 2015 στην εκπομπή “Πολιτική Επικαιρότητα” της ΝΕΡΙΤ .

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Φάνη Παπαθανασίου στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ, είχα την ευκαιρία να εκθέσω τις απόψεις μου για το Κυπριακό.
Συνοψίζω τα σημεία:
-Έχουμε και στο παρελθόν πανηγυρίσει ( εκλογή Προέδρου Κάρτερ), χωρίς όμως τα αποτελέσματα να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας. Τα παθήματα πρέπει να μας γίνουν μαθήματα.
-Δεν είμαι οπαδός της θεωρίας της λεγόμενης ”τελευταίας ευκαιρίας”. Πάντως, είναι γεγονός ότι ο κ. Ακιντζί αντιπροσωπεύει ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει η Τ/Κ πλευρά.
-Ο Μουσταφά Ακιντζί σίγουρα θα υπεραμυνθεί με τον καλύτερο τρόπο των συμφερόντων των Τ/Κ . Έχει επίσης την εμπιστοσύνη των πολιτικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απομένει όμως στη πράξη να δούμε αν θα μπορέσει να πείσει και την Άγκυρα η οποία διατηρεί στρατό 40.000 ανδρών στα κατεχόμενα. Η πρώτη αντίδραση του Προέδρου Ερντογάν για τον Ακιντζί περιείχε ειρωνεία και προειδοποίηση.
-Παρά την αποτυχία των επιλογών και παρεμβάσεων της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, σε διάσταση και αντιπαράθεση με τη πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, η λίαν πρόσφατη στάση της κατά συνθήκης αποκαλουμένης Διεθνούς Κοινότητας στο ζήτημα της Κύπρου ήταν αυτή του Πόντιου Πιλάτου.
-Ειδικότερα, στο ζήτημα των ερευνών στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, στην αποστολή του Μπαρμπαρός και της έκδοσης από την Τουρκία της NAVTEX , η στάση της, στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ουδέτερη. Στην πραγματικότητα χάιδεψε την πολιτική της Άγκυρας.
-Ερώτημα παραμένει αν η Τουρκία θεωρεί ότι έχει κίνητρα να προχωρήσει σε λύση. Επιπλέον, ενδιαφέρον θα είναι αν η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί θα μπορούσε να προκαλέσει ζητήματα στις σχέσεις της Άγκυρας με τα κατεχόμενα .
-Τέλος, επέμεινα ότι το Κυπριακό δεν προσφέρεται για ψηφοθηρία στην Αθήνα.