Ο Νίκος Καζαντζάκης γράφει στην Ασκητική «Η πράξη είναι η πλατύτερη θύρα της λύτρωσης. Αυτή μονάχα μπορεί να δώσει απόκριση στα ερωτήματα της καρδιάς».

Η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ είναι μία Πράξη.

Στα χέρια μας είναι να δείξουμε ότι οι πράξεις μας μπορούν να φέρουν τη λύτρωση.

Νοιώθω την ευθύνη της δικής μας γενιάς απέναντι στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.

Η ιθύνουσα τάξη της Ελλάδας δείχνει ότι προτιμά να θυσιάσει τη νέα γενιά και τις επόμενες γενιές προκειμένου να διασωθεί η ίδια.

Μπορούμε να δούμε αυτούς τους άνεργους νέους στα μάτια και να τους μιλάμε για βελτίωση οικονομικών δεικτών;

Η κατάρρευση της οικονομίας και η χρεωκοπία της πατρίδας μας που σημαδεύτηκε από ένα άνευ προηγουμένου διεθνή διασυρμό της προκαλεί οργή και απογοήτευση. Η οικονομική κατάρρευση δεν είναι η αφορμή. Είναι το αποτέλεσμα λαθεμένων πολιτικών, συνέπεια μίας κατεστημένης πολιτικής νοοτροπίας. Είναι αποτέλεσμα αποφάσεων και συμπεριφοράς ανθρώπων που βρέθηκαν σε λάθος θέση στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Δεν βρέθηκε ούτε ένας να αναλάβει δημόσια τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν ή που του καταλογίζονται.

Πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά που μας κληροδότησε η κλασσική Ελλάδα. Να ταυτισθεί με το ήθος, την αρετή, την προσφορά και την υπηρεσία. Το χρέος προς την πατρίδα δεν μπορεί να ταυτίζεται με το χρέος προς το κόμμα.

Η πατρίδα μου με τίμησε για 40 περίπου χρόνια δίνοντάς μου την ευκαιρία να την υπηρετήσω από θέσεις καίριες, σημαντικές. Πιστεύω ότι στάθηκα όρθιος, αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξε. Τίμησα τον όρκο μου. Τίμησα τους γονείς μου. Τίμησα τους φίλους μου και αυτούς που πιστεύουν σε μένα.

Παρότι βαθιά πολιτικοποιημένος από τα φοιτητικά μου χρόνια προτίμησα να μείνω έξω από την ιδιοτέλεια, κόμματα, κλίκες και φατρίες. Τώρα, τη στιγμή αυτή μπορώ να κοιτάζω στα μάτια αυτούς που μου έδειξαν εμπιστοσύνη, τους φίλους, την οικογένειά μου. Να είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου.

Συνειδητός ευρωπαϊστής από τα φοιτητικά μου χρόνια πιστεύω στην ανάγκη επιστροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ανθρωποκεντρικές πολιτικές.

Η Ευρώπη στην υπηρεσία των πολιτών και όχι στις πολιτικές που οδηγούν στην απόγνωση, στην αναξιοπρέπεια, στην φτώχεια. Πόλο έλξης όχι φόβου. Να στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στην αλληλεγγύη και στην αξιοπρέπεια  των ευρωπαίων πολιτών.

Οι εκλογές της 25ης Μαΐου μας αφορούν όλους  και τον καθένα. Οι κρισιμότερες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας λαμβάνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Κυριακή 25 Μαΐου πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε.

Με ρωτούν, μα πώς εσύ αποφάσισες να κατέβεις στην πολιτική με το ΠΟΤΑΜΙ. Απαντώ ότι θέλω ακόμη τώρα να κάνω όνειρα, να ελπίζω και να προσπαθώ.

Διαβάζω τα βιογραφικά των συνυποψήφιων με το ΠΟΤΑΜΙ. Νοιώθω τυχερός που είμαι μαζί τους.

Να σηκωθούμε από τον καναπέ. Ο καθένας μπορεί να φέρει νερό στο ΠΟΤΑΜΙ που θα μας οδηγήσει στη θάλασσα της αναγκαίας αξιακής αλλαγής. Όπως είπε ο Ηράκλειτος «σ΄ εκείνους που μπαίνουν στο ίδιο ποτάμι κυλάνε συνεχώς καινούρια νερά».

Αλέξανδρος Μαλλιάς

Πρέσβης επί τιμή

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι