Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα “Ινφογνώμων Πολιτικά” στις 06/11/2016

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς στο βιβλίο του λέει πολλά.

Σημασία έχει το τμήμα εκείνο που προφητικά αναφέρεται στο Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που σήκωσε όλο το βάρος της αντιμετώπισης της ληστρικής πολιτικής αφελληνισμού της Χιμάρας, που ασκείται από την κυβέρνηση των Τιράνων.

Λέει λοιπόν ο κ. Μαλλιάς στο βιβλίο του:

”Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”

Η επίσημη Ελλάδα, και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, πρέπει να ανανεώσει την στήριξή της στο Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το βάρος του στα Τίρανα είναι πολλαπλάσιο της κοινοβουλευτικής του δύναμης.

Έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Αλβανία, η παρουσία του ΚΕΑΔ στην Βουλή των Τιράνων και η συμμετοχή του στα κυβερνητικά σχήματα στην Αλβανία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλήθεια, πότε ο πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα θα επισκεφθεί την Χειμάρρα;

Αρνούμαι να πιστέψω τις πληροφορίες που μου περιέρχονται για την στάση κάποιων Ελλήνων αξιωματούχων σε σχέση με το Κ.Ε.Α.Δ. Προτιμώ επί του παρόντος να τις αξιολογώ ως υπερβολικές. Η διάσπαση και αποδυνάμωση της εμβέλειας και της φωνής της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία έχει ανάδοχους και στην Ελλάδα. Πολιτικούς, κομματάρχες και κόμματα. Στο παρελθόν υπό τον μανδύα αμφιβόλου σκοπιμότητας κομματικών-πολιτικών παρεμβάσεων και προτιμήσεων.

Τώρα αλήθεια ποιος είναι ο λόγος;’